В Італії дуже люблять панетоне. Його печуть навіть на Різдво.
Буде смачно Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів
Італійська паска
- Час: 3 години
- Порцій: 10
Приготування:
- Усі інгредієнти доведіть до кімнатної температури. Сухі дріжджі змішайте з цукром та теплою водою (близько 40 градусів). Розмішайте, накрийте плівкою та залиште опару у теплому темному місці, щоб дріжджі почали працювати.
- В окремій мисці змішайте йогурт, розм'якшене вершкове масло, 2 жовтки та цедру одного лимона. Влийте готову опару, розмішайте до однорідності міксером.
- Поетапно введіть в отриману масу просіяне борошно. Розмішуйте міксером після кожних 2 – 3 ложок. Тісто має трохи прилипати до рук.
- Додайте ваніль, збийте ще раз. Змастіть руки та окрему миску вершковим маслом, та перекладіть туди тісто. Накрийте харчовою плівкою та рушником. Залиште в теплому місці на 1 – 1,5 години.
- Робочу поверхню присипте борошном. Викладіть на неї тісто та вимішуйте протягом 2 – 3 хвилин. Після цього додайте цукати та знову вимішайте.
- Розкладіть тісто у форми для пасок приблизно на третину. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 30 – 40 хвилин.
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форми із пасками запікатися на 40 – 60 хвилин.
- Для приготування глазурі у мисці змішайте цукрову пудру та сік половини лимона. Перемішайте до однорідності та полийте паски, коли вони охолонуть.