Варіацій приготування Цезаря є безліч. Проте ми пропонуємо зробити класичний – з куркою та томатами чері.

Буде смачно Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром

Як приготувати Цезар з куркою

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Невмируща класика до Нового року: як правильно приготувати традиційний Цезар
Цезар – класика, яка подобається всім / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Зачистьте 150 грамів курячого філе від жиру та плівок і поріжте брусочками завтовшки не більше 5 міліметрів. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього шматочки філе, посоліть до смаку та додайте 1 – 2 дрібки паприки.
  2. Зріжте скоринку з 2 шматочків білого хліба та наріжте його великими кубиками. Викладіть на деко разом з куркою. Поставте запікатися на 10 хвилин. Готові шматочки курки та хліба дістаньте з духовки та дайте їм охолонути до кімнатної температури.
  3. Подрібніть ножем 8 анчоусів, викладіть у миску та додайте 2 столові ложки натертого пармезану, 1 столову ложку вустерського соусу та 1 чайну ложку американської гірчиці. Вичавіть 2 зубчики часнику та додайте яєчний жовток. Тонкою цівкою вливайте 30 мілілітрів оливкової олії та перемішайте віничком до однорідності.
  4. У салатник або тарілку викладіть 150 грамів листя салату. Додайте шматочки курки та сухарики, які вже остигли. Помийте 80 грамів томатів чері, розріжте навпіл і також додайте до салату.
  5. Заправте салат соусом і добре перемішайте. За бажанням можете посипати тертим пармезаном.