Смажена риба – доволі частий гість на наших столах. Здавалося б, зробити помилку у її приготуванні просто неможливо, але багато хто приймає неправильне рішення на такому банальному кроці, як соління.
Не пропустіть Легко та швидко: курячий шніцель із хрусткою скоринкою всього за 5 хвилин
Коли потрібно солити смажену рибу
Інколи можна зустріти пораду посолити рибу за кілька годин до смаження. Це дуже велика помилка, адже сіль зробить філе дуже сухим та позбавить його смаку.
Завжди особливий смак / Фото Pexels
Усі відомі кулінари сходяться на одному: солити рибу потрібно безпосередньо перед викладанням на сковорідку. Інших правильних варіантів просто не існує.
Скільки потрібно смажити рибу
Самому філе для готовності достатньо по 3 хвилини смаження з кожного боку. Якщо ви смажите рибу у паніровці – потрібно збільшити час до 4 – 5 хвилин.
Не пропустіть Так ви ще не готували – секрет ідеальних мереживних млинців на Масляну
До речі, навіть якщо ви надаєте перевагу панірувальним сухарям, трішки борошна все одно варто додати. Воно не лише краще скріпить паніровку з рибою, а й буде запобігати висиханню страви.