Укр Рус
1 грудня, 18:17
2

Бутерброди та закуски з ними просто унікальні: простий рецепт швидких коржиків з сиром

Основні тези
  • Швидкі коржики з сиром стануть чудовим доповненням ваших перекусів.
  • Головне – правильно замішати тісто та обрати сир, який добре плавиться. 

Коли часу на приготування обмаль, перелік страв суттєво звужується. Але це зовсім не означає, що доведеться жертвувати смаком.

Під час відключень світла на перший план виходять закуски та смачні перекуси. А основою для них можуть стати елементарні, але водночас дуже смачні коржики з сиром. 24 Канал пропонує приготувати їх за рецептом Cookpad

Читайте також Одна жменя – і вся кухня пахне лісом: підливка з сушених грибів

Як приготувати коржики з сиром на сковороді? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 500 грамів борошна;
– 160 мілілітрів теплої води;
– 160 мілілітрів теплого молока;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 1 столова ложка цукру;
– велика дрібка солі;
– 3 столові ложки рослинної олії;
– 300 грамів твердого сиру або моцарели. 


Ідеальна основа для перекусу / Фото журнал "Вона"

Приготування

  1. Спочатку змішайте воду, дріжджі й цукор.
  2. Далі додавайте молоко, просіяне борошно та сіль. Замісіть однорідне тісто.
  3. У вже замішане тісто влийте олію й гарненько вимісіть, поки вона повністю не увійде в тісто. Воно має стати гладеньким. та мʼяким.
  4. Накрийте миску та залиште тісто в теплі, поки не підросте вдвічі.
  5. Поки чекаєте, натріть або дрібно наріжте сир.
  6. Розділіть тісто  на 5 – 6 однакових частин і сформуйте кульки. Кожну кульку злегка приплюсніть, покладіть у центр жменю сиру й защипніть краї у вигляді мішечка.
  7. Потім обережно розкачайте заготовку, товщина до 7 міліметрів.
  8. Розігрійте сковорідку й протріть її серветкою, змоченою в олії. Покладіть корж і швидко підрум’яньте з обох боків.
  9. Потім доведіть до готовності. Тонкі коржі зазвичай надуваються – це цілком нормально.

Як приготувати ідеальне тісто? 

Ретельно перевірте температуру молока та іншої рідини. Якщо вони будуть надто гарячими, дріжджі просто загинуть, розповідає Pysznosci.

А ще варто додавати борошно невеликими порціями, щоб уникнути "забитості" тіста. Його вимішування – справа клопітка, але результат вартує кожної витраченої хвилини. 

Що варто приготувати? 

  • Спробуйте салат "Мімоза" у новому виконанні – результат вас здивує.
  • А коли треба швидко нагодувати всю сімʼю, то ці дешеві котлетки точно стануть у пригоді.