Куряча грудка під соусом – чудова страва на вечерю. Для приготування ніжної соковитої курятини – спочатку готують маринад з ароматними травами, а потім обсмажують на пательні з овочами – шпинатом і томатами.

Читайте також МХП презентував сучасну R&D-лабораторію: у чому суть експерименту

Вишуканий французький соус берблан готують з додаванням вершкового масла, цибулі (шалот), білого сухого або рожевого вина.

Як приготувати курячу грудку під лимонним соусом берблан

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  1. Курячу грудку ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте скибочками.
  2. Для приготування маринаду змішайте олію з перцем, додайте сіль, гілочку естрагону, занурте м'ясо.

Куряча грудка/ Фото Pexels

3. Горошок промийте, відваріть у каструлі з окропом. Дістаньте, занурте у холодну воду для охолодження та збереження яскравого кольору.

Зелений горошок/ Фото Pexels

  1. Цибулю почистіть, подрібніть ножем. На маленькому вогні з вершковим маслом, припустіть до м’якого смаку (не смажити). Далі – додайте вершки, бульйон (або окріп), горошок, тушкуйте протягом двох хвилин. Подрібніть у блендері до стану пюре, перекладіть у миску, додайте сіль та перець.

Подрібнена цибуля/ Фото Pexels

  1. Для приготування соусу масло наріжте кубиками. У каструлю, вилийте вино, додайте лимонний сік, доведіть до кипіння.
  2. Зменште вогонь до мінімуму, додайте воду, вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції. Зніміть з вогню, додайте сіль, перець, естрагон до смаку.

Шпинат/ Фото Unsplash

  1. На добре розігріту пательню влийте олію, обсмажте замариновану курку з двох сторін до рум’яного кольору. Готуйте на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 25 хвилин до готовності. За дві хвилини додайте митий шпинат, томати чері, ще готуйте кілька хвилин.

Томати чері/ Фото Unsplash

  1. На тарілку викладіть пюре з горошку, м'ясо, шпинат, томати чері, додайте соус. Смачного!