Тоді ви отримаєте українську лазанью – шари капусти, перекладені начинкою із соковитого фаршу. Перед такою стравою ніхто не встоїть.

Буде смачно Найвдаліший пиріг з лаваша: рецепт смачної та швидкої вечері

Ліниві голубці у духовці

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Пропарте капусту, аби листки були м'якими. Для цього закип'ятіть каструлю води, покладіть туди капустину і лишіть на 10 хвилин.
  2. Відваріть рис у літрі води впродовж 5 хвилин при слабкому кипінні, потім промийте холодною водою й залиште у друшляку, щоб стекла вода.
  3. Посмажте дрібно нарізану цибулю у 2 столових ложках олії на середньому вогні. Додайте натерту моркву. Готуйте, помішуючи, 3 хвилини. Додайте томатне пюре чи готовий томатний соус. Готуйте ще хвилину.
  4. Фарш приправте чайною ложкою солі та спеціями, перемішайте. Додайте засмажку і рис, знову ретельно перемішайте.
  5. Форму для запікання змастіть олію. Викладіть шар капустяного листя, на нього розподіліть рівномірно начинку і нарізану петрушку. Викладайте шари до верху, останньою має бути капуста. Розріжте все на порційні шматки.
  6. Змішайте томатну пасту, пів чайної ложки солі, цукор, додайте склянку води. Полийте соусом капусту з фаршем. Накрийте кришкою або фольгою та запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Ще 90 хвилин готуйте за температури 160 градусів.