Кондитерка Катерина Пєскова поділилась з читачами рецептом справжніх французький макарон з бергамотом.
Читайте також Смачне печиво з шоколадною крихтою та горіхами: домашній рецепт
Щоб макарон вийшли у вас як з кондитерської дотримуйтеся грамування інгредієнтів та покрокового рецепта від Катерини Пєскової, адже цей десерт доволі примхливий та полюбляє точність у виконанні.
Рецепт макарон з бергамотом
- Ретельно просійте мигдалеве борошно, цукрову пудру через сито в миску та перемішайте.
- З води та цукру заваріть сироп, додайте барвник та доведіть до 118 градусів.
- При 110 градусах сиропу збийте другу частину білків так, щоб на момент їх вливання до сиропу вони були стійкими.
- Коли сироп нагріється до 118 градусів зніміть його з вогню, дайте зійти першим бульбашкам. Тоненькою цівкою влийте в білки при постійному збиванні на максимальній швидкості. Збивайте масу до 35 градусів.
- Першу частину білка змішайте з просіяними сухими інгредієнтами, додайте до них всю меренгу та вимішуйте масу круговими рухами від центру до країв.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 9 міліметрів.
- Відсадіть тісто на силіконовий килимок та залишіть підсохнути на 20 хвилин.
- Випікайте макарон в духовці розігрітій до 140 градусів 12 хвилин.
- Охолодіть макарон 20 хвилин, тільки тоді знімайте їх з килимка.
- Для приготування начинки додайте чай у вершки, залишіть настоюватися в холодильнику ніч.
- Вранці нагрійте суміш, процідіть та влийте ще вершків.
- Влийте вершкову суміш в розтоплений шоколад та перебийте блендером.
- Додайте до крему вершкове масло кімнатної температури та знову перебийте блендером.
- Перекладіть крем в миску, накрийте вконтакт та залишіть на 3 години в холодильнику.
- Відсадіть по 10 г крему на половинку макарон, накрийте іншою. Відправте макарон в морозилку на добу. Десерт готовий – смачного!