Джерело: інстаграм Лізи Глінської

Талановита кондитерка Ліза Глінська підготувала для читачів сезонний смачний пиріг з мандаринами та сметанковою заливкою.

Читайте також Як приготувати бісквітний пиріг з мандаринами: домашній рецепт

Ніжна пісочна основа мандаринового пирога приємно хрустітиме в роті, а сметанкова заливка доповнить гру смаків у десерті.

Як приготувати пісочний пиріг з мандаринами

  1. З'єднайте яєчний жовток з цукром. У окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем та сіллю. Натріть холодне вершкове масло до борошна та вимішайте руками в крихту.
  2. Додайте до крихти яєчну масу та замісіть еластичне тісто.
  3. Відправте тісто відпочити в холодильник, попередньо загорнувши його в харчову плівку. 10-15 хвилин в холодильнику для тіста буде достатньо.
  4. Для приготування заливки натріть цедру одного мандарина, з'єднайте її з яйцем та цукром й перемішайте. Додайте до маси кукурудзяний крохмаль – перемішайте, далі влийте сметани та знову перемішайте.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть тісто у круглу форму для тарту, розрівняйте руками та зріжте зайве з бортів. Залийте основу сметанковою сумішшю та відправте випікатись на 20-25 хвилин.
  6. Почистіть мандарини від шкірки та насіння, зробіть невеликий надріз на кожному шматочку та відправте варитися у каструлю з сиропом із води, мандаринового фрешу та цукру. Варіть мандарини на слабкому вогні після кипіння протягом 15 хвилин.
  7. Готовий пиріг вийміть з духовки та залишіть охолонути, верх пирога осяде – не переживайте.
  8. Розведіть желатин з водою та залишіть набухати на 10 хвилин. З'єднайте з мандаринами в сиропі та перемішайте.
  9. Викладіть мандарини на пиріг та полийте охолодженим сиропом, не гарячим. Готовий пиріг з мандаринами відправте в холодильник на 2-3 години. Смачного!

Рецепт мандаринового тарту за рецептом Лізи Глінської – відео: