Мариновані опеньки, які всі хвалять: як чистити й закривати без зайвих клопотів
- Мариновані опеньки готуються шляхом відварювання в підсоленій воді та заливки гарячим маринадом з лавровим листом, перцем, сіллю, цукром і оцтом.
- Перед приготуванням опеньки потрібно очистити, зануривши їх у воду з сіллю для видалення комах, а потім ретельно промити.
Опеньки – чудові осінні гриби, які варто зберегти на зиму. Вони пахнуть лісом і домашнім затишком, тож ваші страви будуть оповиті особливим акцентом.
Приготувати мариновані опеньки зовсім не складно – достатньо трохи часу, терпіння і правильних пропорцій. Результат вартий зусиль – ніжні, пряні та ароматні опеньки, які смакуватимуть як чудова закуска, інформує 24 Канал з посиланням на TikTok ptashka77.
Цікаво Сезон вже почався: печемо легкий пиріг з мандаринами, від смаку якого запаморочиться в голові
Як приготувати мариновані опеньки?
- Час: 1 година
- Порцій: 5
Дуже смачні гриби / Фото ania gotuje
Інгредієнти:
– 3 кілограми опеньків;
– 2 літри води для відварювання;
– 3 лаврові листки (на 1 літр маринаду);
– 10 горошин чорного перцю (на 1 літр маринаду);
– 1 гвоздика (у кожну банку);
– 1 духмяний перець горошком (у кожну банку);
– 2 столові ложки солі (на 1 літр маринаду);
– 1 столова ложка цукру (на 1 літр маринаду);
– 100 мілілітрів оцту (на 1 літр маринаду).
Як замаринувати опеньки: відео
Приготування:
- Опеньки ретельно промийте та відваріть у підсоленій воді 20 – 30 хвилин. Для 3 кілограмів грибів використайте приблизно 2 літри води.
- Підготуйте маринад: на кожен літр води додайте лавровий лист, перець горошком, сіль, цукор та оцет. Кількість спецій розраховуйте відповідно до об’єму води, щоб рідина покривала гриби повністю.
- Додайте гвоздику та духмяний перець у кожну баночку, залийте гарячим маринадом і прокип’ятіть усе разом 10 хвилин.
- Після цього розкладіть гриби у стерильні банки, залийте маринадом і щільно закрийте кришками.
Як чистити опеньки
Є дуже простий та швидкий спосіб очистити опеньки, пише Beszamel. Гриби помістіть у велику каструлю або глибоку миску з водою. Додайте 4 столові ложки солі – це допоможе позбутися дрібних комах.
Залиште гриби у воді на 15 – 20 хвилин, час від часу перемішуючи. Потім ретельно промийте їх під проточною водою, кілька разів змінюючи її, доки вода не стане прозорою.
Що ще смачного приготувати
Оберіть рецепт лінивих вареників – і подаруйте рідним свято, не витрачаючи грошей та зусиль.
А ще спробуйте мариновану скумбрію, яка смакує краще за лосося.