Великдень – чудовий час, що спробувати нові смаколики. Перед вами цікава добірка страв, які можна подавати на різні вечірки або свята. Звичайно, ви можете спекти їх на день або два раніше.

Не пропустіть Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Картопляні гнізда з перепелиними яйцями

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і натріть на тертці з великими отворами. Розігрійте олію у великій каструлі.
  2. Занурте кошик або ситечко в гарячу олію.
  3. Це дозволить уникнути прилипання картоплі до ситечка. Натерту картоплю розділіть на 4 частини.
  4. Покладіть одну порцію у сито і притисніть меншою.
  5. У киплячу олію занурте картоплю і обсмажте до золотистої скоринки.
  6. Злегка обсмажену картоплю дістаньте з кошика.
  7. Відкладіть на чашку, щоб охолонула і зберегла форму.
  8. Те ж саме слід зробити з рештою картоплі.
  9. Майонез змішайте з кетчупом.
  10. Приправте лимонним соком і за бажанням посоліть і поперчіть. Покладіть порцію рожевого соусу на дно кожного кошика.
  11. На нього викладіть 3 зварених круто перепелиних яйця. Прикрасьте гнізда листям свіжої зелені.

Фаршировані яйця

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Зваріть яйця круто.
  2. Почистіть яйця.
  3. Відріжте верхівку кожного яйця, щоб ви могли його витримати, і відріжте інший кінець, щоб було видно жовток.
  4. Вийміть зсередини яєць якомога більше жовтка (не розриваючи). Відрізані кінці яєць і відібраний жовток розімніть в мисці виделкою, додайте жменю крес-кресу, а потім приправте все сіллю і перцем.
  5. Змішайте гірчицю з майонезом.
  6. Половину отриманого додайте в яєчну масу, іншу половину залишіть на потім.
  7. Нафаршируйте масою яйця (в місцях жовтків).
  8. Скибки шинки складіть навпіл, а потім щільно оберніть ними яйця.
  9. Викладіть згорнуті рулетики на тарілку та прикрасьте трохи майонезно-гірчичного соусу та крес-кресу.

Яєчний паштет з грибами

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Гриби помийте і почистіть.
  2. Натріть терці з великими отворами.
  3. Цибулю почистіть, наріжте та обсмажте на вершковому маслі. Гриби теж обсмажте.
  4. Зваріть 10 яєць. Почистіть і натріть їх на крупній тертці.
  5. Змішайте з грибами та цибулею.
  6. До яєчної суміші додайте: дрібно нарізану цибулю, тертий жовтий сир, консервований горошок, майонез і вершки.
  7. Вбийте два сирих яйця, посоліть і поперчіть.
  8. Ретельно перемішайте.
  9. Підготуйте форму для запікання. Змастіть їх, посипте сухарями та викладіть підготовлену масу.
  10. Випікайте при 200 градусах близько години.