Наваристий курячий бульйон – надзвичайно ароматна страва, яка здатна навіть лікувати. Для приготування бульйону м'ясо, овочі та пряні трави треба класти в холодну воду і варити довго, щоб бульйон отримав якомога насиченіший смак.

Цікаво Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Курячий бульйон не тільки живить, він здатний дарувати затишний настрій і в одну мить ставить на ноги. Втім, і в доброму здоров'ї мало хто відмовиться від чашки смачного бульйону, звареного з апетитної курочки.

Рецепт курячого бульйону

Час: 2,5 години
Порцій: 4 – 5

Чудові ліки / Фото інстаграм Ольги Борачкової

Інгредієнти:

  • 4 – 5 курячих гомілок;
  • 1 велика морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінець петрушки;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, перець – на ваш смак;
  • 3 літри води;
  • локшина.

Приготування:

  1. Для ідеального бульйону слід ретельно промити, очистити від плівки та замочити курячі гомілки на 1 годину.
  2. Після замочування слід залити гомілки водою та довести до кипіння. Важливо ретельно зняти пінку, що утворилася.
  3. Один із найважливіших моментів – бульйон необхідно накрити кришкою, але залишити невелику шпарину.
  4. Зменшуємо газ та варимо бульйон 1½ години.
  5. За 40 хвилин до завершення додаємо моркву, цибулю, петрушку та часник. Ще через 20 хвилин солимо та перчимо до свого смаку.
  6. За потребою можна відділити гомілки від кістки і кинути отримане м’ясо у бульйон.
  7. Варимо улюблену локшину й подаємо до столу.

Смачного!

Цікаво Смак історії та традицій: сучасний рецепт козацького кулешу

Текст публікації Ольги Борачкової:

Час приготування: 2,5 години.
Собівартість: 90 гривень.
Вихід: 4 – 5 порцій
Інгредієнти:
4 – 5 курячих гомілок;
1 велика морква;
1 цибулина;
1 корінь петрушки;
1 зубчик часнику;
сіль/перець;
3 літри води;
макарошки.
Приготування:
Добре промити та бажано замочити гомілки у холодній воді хоча б на годину.
Залити гомілки водою та довести до кипіння (зняти пінку, що утворилася).
А тепер основне: накрити кришкою щоб була невелика шпарина, зменшити газ так щоб бульйон ледь булькав і варимо приблизно 1,5 години.
За пів години - 40 хв до кінця додаємо всі наші інгредієнти окрім макарошків (макарони варю окремо), під кінець – солимо/перчимо.
При бажанні можна гомілки відділити від кістки).