Як у дитячому садку: як зварити манку без грудочок – згадайте смак дитинства
Джерело:
BeszamelМанна каша, зварена на воді або молоці – це простий і швидкий варіант теплого сніданку. Така страва наситить, зігріє і зарядить енергією.
Манну крупу отримують із пшениці. Вона дуже ніжна на смак і легкозасвоювана. Її приготування не складне і не вимагає багатогодинної роботи на кухні.
Цікаво Відповідь точно здивує: чому ви припускаєтеся помилки, коли чистите часник
Правильно зварена крупа гладка і кремоподібної консистенції. Щоб крупа вдалася і мала оксамитову консистенцію, варто скористатися кількома хитрощами.
Як правильно варити манку
Манна каша, зварена на молоці або воді, повинна бути однорідною і без грудочок, які зіпсують страву.
Манна крупа стане гладкою і кремовою, якщо її промити під холодною водою перед приготуванням. Найкраще варити манку в невеликій каструлі з товстим дном. Це дозволить уникнути прилипання каші під час варіння. Каструля має бути достатньо великою, щоб молоко або вода не википали.
Ще один важливий елемент – засипання манки в холодну воду або молоко. Крупа звариться разом з рідиною, що попередить утворення грудок. Неапетитні грудочки обов’язково з’являться, якщо дрібну кашу залити гарячим молоком або водою. Її потрібно всипати повільно і інтенсивно помішувати протягом усього часу варіння.
Що додати до манки
У манку можна додати свіжі або сушені фрукти або подрібнені горіхи. В кінці варіння помістіть у каструлю одну столову ложку вершкового масла або підсилити її смак. До цієї каші також пасують мелена кориця, кардамон або ванільний цукор.
Манна каша смачна не тільки зі звичним молоком або водою. ЇЇ можна приготувати його з напою на рослинній основі. Манна каша з кокосовим молоком чудово смакує. Цю версію можуть їсти вегани, які уникають продуктів тваринного походження.