Скільки не вивчай українську кухню – все одно знайдеться страва, яка відкриє нові смаки та приємно здивує. 24 Канал пропонує скористатися рецептом порталу "Одеське життя" та спробувати знамениту весільну кашу,
Читайте також Будуть золотисті та без зайвого жиру: що потрібно обовʼязково додавати в деруни
Як приготувати "весільну кашу"?
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 невелика головка свіжої капусти;
– 3 цибулі;
– 3 картоплини;
– 1 літр води;
– 1 літр молока;
– 1 склянка кислого молока;
– 2 столові ложки сметани;
– кілька ложок олії;
– 2 склянки рису;
– 1 морква;
– 5 яєць;
– 100 грамів вершкового масла;
– шкварки та сіль до смаку.
Український колорит по-одеськи / Фото odessa-live
Приготування:
- У каструлі доведіть до кипіння воду, всипте подрібнену цибулю, натерту картоплю та капусту. Варіть, поки овочі не стануть м’якими.
- Паралельно промийте рис і залийте окропом, щоб він трохи набух.
- Коли овочева база готова, влийте молоко, доведіть до кипіння й додайте рис. Готуйте на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Моркву натріть і швидко обсмажте.
- Коли каша загусне, додайте кисле молоко, сметану, яйця, масло та обсмажену моркву.
- Дайте кілька хвилин потомитися.
- Подавайте кашу гарячою, посипавши шкварками.
Як зробити кашу ще смачнішою?
Будь-яку українську кашу треба готувати на повільному вогні – так вона набуває особливого смаку. Кожен інгредієнт повинен віддати свій смак та аромат на повну, розповідає портал "Ням-ням".
Ще один секрет можна використати при подачі та додати до страви бринзу або інший сир. Зі шкварками та кашею це поєднання можна вважати ідеальним.
Які страви варто спробувати?
Огіркові рулетики з шинкою – це святкова закуска, яку треба спробувати вже зараз.
А ще вам можуть сподобатися шоколадні брауні з яблуками, для якого не треба ні грама борошна.



