Риба вийде не пересушеною, ніжною та соковитою. Секрет відомого британського кухаря полягає у соусі на основі в'ялених томатів та олії з цих самих томатів.

Варто спробувати Простіше не буває: геніальна ідея швидкого сніданку від суперфіналістки "МастерШеф"

Риба за рецептом Джеймі Олівера

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Філе помийте та обсушіть паперовим рушником.
  2. У форму для запікання налийте олію, додайте сіль, перець і насіння фенхелю. Викладіть філе і добре обваляйте його в олії зі спеціями з усіх боків. Поставте в нагріту духовку на 5 хвилин.
  3. У блендер або комбайн відправте сік та цедру лимона. Додайте в'ялені томати, трошки олії з помідорів, 2 зубчики часнику, бальзамічний оцет, листочки базиліка і пармезан. Збийте все до утворення крему. Дістаньте рибу з духовки та змажте її соусом.
  4. У тому ж кухонному комбайні збийте панірувальні сухарі з анчоусами, пропущеним через прес часником і дрібкою чорного меленого перцю. Суміш рівномірно розподіліть по рибі. Викладіть на кожне філе по гілочці розмарину та збризніть трохи олією.
  5. Поставте в духовку та випікайте 10 – 15 хвилин до хрусткої золотавої скоринки.