Укр Рус
10 грудня, 20:45
3

Той самий, який пекла мама: рецепт домашнього печінкового торта із курячої печінки

Основні тези
  • Домашній печінковий торт – це та страва, яка завжди швидко зникає зі столу.
  • Зазначено інгредієнти для коржів та начинки, а також основний процес приготування.

Печінковий торт займає особливе місце, адже шматочок за шматочком він миттю зникає зі столу. Він ніби зберігає смак родинних свят і ранкових приготувань на кухні.

Ніжні коржі з начинкою та особливий запах, який одразу повертає у дитинство. Така закуска особлива, адже вона проста та домашня. Як приготувати печінковий торт – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб-каналу "Смачного". 

Цікаво Піца навіть поруч не стоїть: готуємо панський дерун, яким можна вихвалятися у світі 

Як приготувати печінковий торт? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4 

Інгредієнти:
для коржів: 
– 800 грамів курячої печінки; 
– 1 велика цибулина; 
– 1 середня морквина; 
– 100 грамів сала; 
– 2 яйця; 
– 2 столові ложки борошна; 
– 1 столова ложка крохмалю; 
– 1 склянка кефіру; 
– олія до смаку; 
– сіль до смаку; 
– перець до смаку; 
– сода до смаку;
для начинки: 
– 1 цибуля; 
– 1 морква; 
– 3 – 5 столових ложок майонезу; 
– сіль до смаку; 
– перець до смаку. 

Як смачно приготувати печінковий торт: дивіться відео

Приготування: 

  1. Печінку разом із салом, цибулею та морквою пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте сіль, перець і борошно та перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Має вийти маса консистенції густої сметани.
  4. Смажте коржі на сковорідці з двох боків. Як тільки корж змінює колір – переверніть на інший бік.
  5. Очистіть моркву та цибулю. Цибулю нашаткуйте, а моркву натріть на терці. Обсмажте моркву та цибулю, дайте їм охолонути та змішайте з майонезом.
  6. Формуйте торт шарами: корж – начинка – корж – начинка. Повторюйте, доки не завершите складання. Складіть торт заздалегідь, щоб він добре просочився.
  7. За потреби загорніть у харчову плівку й охолодіть. Перед подачею наріжте та прикрасьте. 

Яку печінку найкраще використовувати? 

Основою печінкового торта є печінка – найчастіше куряча, хоча можна використовувати й яловичу, пише "Канапка". Варіант із курячої печінки особливо цінують за ніжний смак і м’яку, делікатну текстуру.

Якщо ж ви будете використовувати іншу печінку, то можна попередньо замочити її у молоці, щоб надати ніжності. 

Яку ще страву з дитинства варто приготувати?