Укр Рус
13 грудня, 19:29
3

Кохання з першого шматочка: готуємо легендарне печиво-чизкейк без зайвих витрат

Основні тези
  • Стаття пропонує рецепт приготування полуничного печива-чизкейка з ніжною вершковою начинкою, яке поєднує м'яке маслянисте тісто з полуничними шматочками та кремову начинку з вершкового сиру.
  • Цей рецепт є особливим завдяки швидкому приготуванню та унікальному поєднанню текстур.

Приготуйте ніжне полуничне печиво-чизкейк – ароматну випічку з м’якою серединкою. На вас чекає кремова начинка з вершкового сиру й цукрової пудри, а ззовні – м’яке маслянисте тісто з полуничними шматочками.

Таке печиво готується швидко, а результат тішитиме щоразу. Почніть із вершкової начинки – сформуйте маленькі порції та охолодіть їх, щоб вони тримали форму, інформує 24 Канал з посиланням на Express.

Буде смачно Опаде за одну секунду: в яку духовку треба ставити бісквіт

Потім замішайте тісто, додайте свіжу чи заморожену полуницю та сховайте всередину сирну начинку.

Як приготувати печиво-чизкейк?

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти для печива
– 340 грамів борошна; 
– 210 грамів масла; 
– 150 грамів цукру; 
– 1 яйце; 
– 1 жовток; 
– 1 чайна ложка соди; 
– чверть чайної ложки солі; 
– 10 грамів ванільного цукру; 
– 5 – 7 грамів замороженої чи свіжої полуниці. 
Для начинки
– 170 грамів вершкового сиру; 
– 30 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. Промийте свіжу полуницю, обсушіть і наріжте кубиками середнього розміру. Якщо використовуєте заморожені ягоди, попередньо їх розморозьте.
  2. Змішайте вершковий сир із цукровою пудрою. Викладіть 12 чайних ложок суміші на пергамент і заморозьте майже до повного затвердіння.
  3. Збийте м’яке масло з цукром до світлої, пишної консистенції (1 – 2 хвилини). Додайте яйце, жовток і ванільний цукор. Вмішайте борошно, сіль і соду, перемішайте до однорідності. Обережно додайте полуницю.
  4. Поділіть тісто навпіл. На два дека викладіть по 12 ложок тіста. У кожній порції зробіть ложкою заглиблення. Покладіть у нього заморожену вершкову кульку й накрийте зверху додатковою порцією тіста, щоб сир опинився всередині.
  5. Поставте сформоване печиво в холодильник, поки духовка розігрівається до 180°С. Випікайте 13 – 17 хвилин. Діставайте, щойно печиво стане злегка золотистим. Після цього дайте йому охолонути протягом 10 – 15 хвилин.

Як зробити так, щоб печиво не розповзлося?

Навіть під час приготування простих страв треба знати деякі хитрощі. Зокрема, щоб масло було досить м’яким, заздалегідь дістаньте його з холодильника й дайте нагрітися до кімнатної температури, радить Shuba

Полуницю перед додаванням у тісто обов’язково ретельно промийте. А щоб зайва волога не розріджувала тісто, акуратно обсушіть ягоди паперовим рушником, перш ніж нарізати.

Що ще можна спекти?

  • Радимо приготувати елементарний торт "Три склянки" – ідеальний варіант випічки вихідного дня.

  • Також обовʼязково скористайтеся рецептом пляцку від Лілії Цвіт – легендарної "Пані Валевської".