Укр Рус
1 грудня, 15:55
3

Так пекли 100 років тому: легендарне печиво "Різдвяне" повертається на свята

Основні тези
  • Рецепт печива "Різдвяне" з кокосовою серединкою існує понад 100 років і легко готується з простих інгредієнтів.
  • Для приготування начинки потрібні кокосова стружка і підсолоджене згущене молоко, а для тіста – масло, цукрова пудра, ванільний цукор, борошно, какао та розпушувач.

Різдвяне печиво з кокосовою серединкою просте у приготуванні, воно нагадує солодощі, які пекли ще наші прабабусі. З ароматом масла, какао й тихим передсвятковим затишком.

Цей рецепт існує понад 100 років, проте й досі дивує поєднанням ніжної начинки та м’якого шоколадного тіста, інформує 24 Канал з посиланням на "Господинька". Печиво виглядає святково та готується без зайвої метушні. 

Цікаво Забудете дорогу до кондитерської та магазину: торт не кефірі "все змішали – і в духовку" 

Як приготувати печиво "Різдвяне"? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2 

Інгредієнти
начинка: 
– 100 грамів кокосової стружки; 
– приблизно 200 грамів підсолодженого згущеного молока;
тісто
– 150 грамів м’якого масла; 
– 80 грамів цукрової пудри; 
– 1 щіпка солі; 
– 8 грамів ванільного цукру; 
– 200 грамів борошна; 
– 30 грамів какао; 
– 1 чайна ложка розпушувача; 
– 3 – 4 столові ложки теплого молока.

Красиво й смачно / Фото unsplash 

Приготування

  1. Для начинки змішайте кокосову стружку зі згущеним молоком і сформуйте з маси невеликі кульки.
  2. Щоб приготувати тісто збийте вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю та ванільним цукром до кремоподібної консистенції.
  3. В окремій мисці поєднайте борошно, какао та розпушувач, після чого додайте сухі інгредієнти до масляної суміші.
  4. Влийте трохи теплого молока, щоб скоригувати консистенцію – тісто має бути м’яким, не липнути до рук і не кришитися.
  5. Розділіть тісто на частини, сформуйте коржики, у центр кожного покладіть кокосову кульку, загорніть і скрутіть у кульку.
  6. Викладіть сформоване печиво на деко, застелене пергаментом.
  7. Зробіть невеликі надрізи – під час випікання вони допоможуть печиву красиво розкритися.
  8. Випікайте за температури 180 градусів упродовж 15 – 17 хвилин. 

Чи дешевше робити власну цукрову пудру? 

Приготувати цукрову пудру вдома набагато дешевше, і різниця добре відчутна, пише Bigger Bolder Baking. Достатньо засипати одну склянку цукрового піску в кухонний комбайн і збити його до стану дрібної пудри. 

Усе – жодних зайвих інгредієнтів і мінімум зусиль. Тож якщо вдома є комбайн, то можете більше ніколи не купувати цукрову пудру у магазин. 

Що ще солодкого спробувати?