Укр Рус
14 грудня, 21:49
2

20 хвилин – і свято на столі: швидкий рецепт різдвяного печива, від якого всі в захваті

Основні тези
  • Різдво – це час насолоджуватися домашніми смаколиками, але через відсутність світла часу на приготування може бути мало.
  • Навіть якщо у вас лічені хвилини, ви встигнете приготувати ароматне та смачне домашнє печиво. 

Різдво – це час, коли треба вдосталь насолодитися домашніми смаколиками. Через відсутність світла часу на приготування може бути обмаль, але для таких випадків є вдале рішення!

Різдво не будо довершеним, якщо на столі немає ароматного домашнього печива. Саме воно створює таку лагідну атмосферу тепла і затишку. 24 Канал пропонує зберегти рецепт порталу Przyslij przepis на випадок, якщо на приготування печива буде вкрай обмаль часу. 

Читайте також Гості благатимуть про рецепт: готуємо святковий рулет із червоною рибою

Як швидко приготувати різдвяне печиво? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4 

Інгредієнти
– 200 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 350 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– ванільний цукор та кориця до смаку. 

Різдвяне печиво можна приготувати дуже швидко / Фото Pixabay

Приготування

  1. М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніллю до однорідної маси.
  2. Вбийте яйце, додайте корицю й ретельно перемішайте суміш.
  3. В окремій мисці просійте борошно разом із розпушувачем, після чого з’єднайте сухі інгредієнти з масляною основою та замісіть м’яке тісто.
  4. Готове тісто розкачайте у пласт, виріжте фігурки за допомогою формочок і перекладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку та випікайте 10 – 15 хвилин до легкого рум’яного кольору.

Чим прикрасити різдвяне печиво? 

Спробуйте королівську глазур – це класика для різдвяного печива. Для її приготування треба лише яєчний білок та цукрова пудра, розповідає портал Kuchnia.

Якщо збираєтеся робити деталізований малюнок – краще робити глазур більш густою. Після висихання вона буде твердою та блискучою, що надасть печиву святкового вигляду. 

Як рецепти стануть у пригоді?