Після нарізання прикрасьте рулет червоною ікрою. Вийде страва, яка виглядає так само ефектно, як і смакує, інформує 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Готуємо салат "Білочка" з плавлених сирків: ароматна класика, родом з дитинства
Для начинки можете брати будь-яку малосолену рибу, проте лосось найкраще підкреслює ніжність бісквіта.
Як приготувати рулет зі слабосолоним лососем
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 5
Інгредієнти для бісквіта:
– 150 грамів шпинату;
– 4 яйця;
– 4 столові ложки борошна;
– 0,5 чайної ложки солі.
Для начинки:
– 220 грамів вершкового сиру;
– 80 грамів слабосолоного лосося.
Для декору:
– 50 грамів червоної ікри.
Приготування:
- Промийте шпинат і добре обсушіть. Відокремте жовтки від білків. Покладіть шпинат і жовтки до чаші блендера та подрібніть до повної однорідності.
- В окремій мисці збийте білки з сіллю до щільної піни. Додавайте білки частинами до шпинатної маси, делікатно перемішуючи. Висипте борошно та розмішайте до гладкого тіста.
- Розігрійте духовку до 170°C. Вистеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть тісто прямокутним шаром. Запікайте 12 – 15 хвилин до готовності. Дайте бісквіту охолонути приблизно 10 хвилин. Накрийте другим аркушем пергаменту, переверніть та зніміть перший.
- Наріжте лосось дрібними кубиками. Рівномірно змастіть бісквіт вершковим сиром. Викладіть рибу з одного краю та скрутіть бісквіт у щільний рулет, допомагаючи собі пергаментом.
- Загорніть рулет у харчову плівку та покладіть у холодильник щонайменше на кілька годин, а краще – на ніч. Перед подачею дістаньте рулет, наріжте порційними шматочками та прикрасьте червоною ікрою.
Як обирати солоний лосось
Щоб рулет або будь-яка інша страва з солоним лососем вийшла по-справжньому ніжною та якісною, звертайте увагу на кілька важливих критеріїв. Насамперед оцініть колір: добрий лосось має рівномірний натуральний рожево-помаранчевий відтінок без сірих плям і побляклості, підказує Haps.
Наступний сигнал якості – структура. Волокна повинні бути щільними, але не пересушеними, а шматочок – пружним та гладким на зрізі. Не менш важливо читати склад. У якісного солоного лосося має бути лише риба, сіль та цукор для балансу.
Чим ще здивувати гостей?
Пляцок "Зимова леді" стане обовʼязковим пунктом вашої святкової програми.
Також вразити навіть найвибагливіших гостей можна салатом "Снігова королева".


