О́близнями називають маленькі смажені пиріжечки з начинкою. Їх роблять з пісного тіста, для начинки використовують повидло або густе варення.

Буде смачно Смачніше, ніж в найліпшій кондитерській: готуємо прості слойки з вишнями та шоколадом

О́близні

  • Час: 1 година
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. У глибоку миску налийте квас, додайте цукор та ложку олії. Перемішайте, всипте більшу частину борошна та замісіть тісто. Місіть, поступово додаючи борошно, доки тісто не стане пружним і перестане липнути до рук.
  2. Присипте робочу поверхню і тісто борошном, розкачайте його тонким шаром та виріжте кружальця за допомогою формочки для печива або склянки.
  3. У центр кожного кружальця покладіть повидло та защепіть краї.
  4. Добре розігрійте олію у глибокій каструлі на середньому вогні. Смажте облизні невеликими партіями до золотавого відтінку з усіх боків. Посмажені смаколики виймайте і кладіть на паперові рушники. Перед подачею присипте цукровою пудрою або полийте медом.