Укр Рус
6 грудня, 16:10
2

Без яєць та масла: неперевершений шоколадний торт, який можна навіть у піст

Основні тези
  • Шоколадний торт можна приготувати без яєць та масла.
  • З цим рецептом ви зможете поласувати улюбленим смаколиком навіть у піст. 

Піст – це не причина відмовлятися від улюблених ласощів. Сьогодні улюблені смаколики можна приготувати навіть при обмеженні в деяких продуктах.

Піст – це час, коли потрібно присвятити себе духовним роздумам та дещо обмежити себе в калорійних продуктах. Однак за такі зусилля можна себе злегка винагородити, що 24 Канал пропонує зробити за рецептом порталу Cookpad

Цікаво Що приготувати на свята: новий пляцок "Зимова леді"

Як приготувати пісний шоколадний торт? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 200 грамів борошна;
– 0,5 склянки соняшникової олії;
– 1 склянка цукру;
– 1 столова ложка розпушувача;
– 250 мілілітрів води;
– 3 столові ложки какао-порошку. 

Насолода, від якої не варто відмовлятися / Фото Pixabay

Приготування

  1. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, какао, цукор та розпушувач.
  2. В окремому посуді поєднайте воду з олією. З’єднайте рідну суміш із сухою та вимішайте до однорідності.
  3. Стежте, щоб тісто за консистенцією нагадувало густу сметану.
  4. Підготуйте форму: застеліть її пергаментом і перелийте туди тісто.
  5. Поставте випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 45 – 50 хвилин.
  6. Перед подачею полийте верх торта глазур’ю або варенням.

Навіщо у тортах соняшникова олія? 

Олію дуже часто можна побачити в рецептах тортів. Вона не просто заміняє яйця та масло – цей продукт надає десерту ще кілька переваг, розповідає портал BAKERpedia

Завдяки олії десерти зберігають вологість навіть при тривалому випіканні та зберіганні. Також олія робить випічку повітряною та розсипчастою, а процес черствіння відбувається набагато повільніше. 

Що ще солоденького приготувати? 

  • Вам може сподобатися солодка хатка, яку можна готувати не лише на свята. 

  • А ще у пригоді можуть стати кекси в чашці, вони врятують, коли на приготування десерту є лише кілька хвилин.