Піст – це час, коли потрібно присвятити себе духовним роздумам та дещо обмежити себе в калорійних продуктах. Однак за такі зусилля можна себе злегка винагородити, що 24 Канал пропонує зробити за рецептом порталу Cookpad.

Цікаво Що приготувати на свята: новий пляцок "Зимова леді"

Як приготувати пісний шоколадний торт?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 200 грамів борошна;
– 0,5 склянки соняшникової олії;
– 1 склянка цукру;
– 1 столова ложка розпушувача;
– 250 мілілітрів води;
– 3 столові ложки какао-порошку.

Пісний шоколадний торт

Насолода, від якої не варто відмовлятися / Фото Pixabay

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, какао, цукор та розпушувач.
  2. В окремому посуді поєднайте воду з олією. З’єднайте рідну суміш із сухою та вимішайте до однорідності.
  3. Стежте, щоб тісто за консистенцією нагадувало густу сметану.
  4. Підготуйте форму: застеліть її пергаментом і перелийте туди тісто.
  5. Поставте випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 45 – 50 хвилин.
  6. Перед подачею полийте верх торта глазур’ю або варенням.

Навіщо у тортах соняшникова олія?

Олію дуже часто можна побачити в рецептах тортів. Вона не просто заміняє яйця та масло – цей продукт надає десерту ще кілька переваг, розповідає портал BAKERpedia.

Завдяки олії десерти зберігають вологість навіть при тривалому випіканні та зберіганні. Також олія робить випічку повітряною та розсипчастою, а процес черствіння відбувається набагато повільніше.

Що ще солоденького приготувати?

  • Вам може сподобатися солодка хатка, яку можна готувати не лише на свята.

  • А ще у пригоді можуть стати кекси в чашці, вони врятують, коли на приготування десерту є лише кілька хвилин.