Оригінальна піца випікається при дуже високій температурі і це займає всього кілька десятків секунд. У домашніх умовах справа йде трохи складніше, тому що духовку не можна розігріти до бажаних 500 градусів.
Цікаво Чи потрібно збирати піну з бульйону: яке важливе знання про м'ясо вирішить все
Що робити, якщо ми хочемо піцу, але не маємо духовки? Нічого не втрачено – можемо використовувати сковорідку.
Рецепт піци на сковороді
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Дріжджі розчиніть у воді, додайте сіль і порціями борошно. Перемішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються, потім кілька хвилин замісіть еластичне та еластичне тісто.
- Накрийте кришкою та відставте для підйому приблизно на 2 години.
- Підняте тісто розділіть на 6 або 12 частин, сформуйте з них кульки, трохи приплюсніть і залишіть ще на 20 хвилин.
- Приготуйте начинку. Приправте рікотту сіллю та перцем.
- М'ясо наріжте скибочками.
- Підрослі млинці ще більше розплещіть, серединку змастіть рікоттою, на неї викладіть решту інгредієнтів разом з листочками базиліка.
- Сформуйте з них ніби "вареники", тобто складіть млинці навпіл і зліпіть краї.
- Розігрійте олію у великій сковороді.
- Викладіть на неї піцу і смажте близько 5 хвилин на невеликому вогні.
- Потім вийміть піцу і викладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб він ввібрав зайвий жир. Відставте на деякий час, щоб піца трохи охолола.