Ніжні та такі чарівні півонії здавна використовують на кухні. З них можна приготувати чай, варення, а також додати у випічку.

Цікаво День пікніка з "Апетитною": які страви приготувати для відпочинку на природі

Чай з півонії

Пелюстки півонії можна заварювати самостійно, в такому випадку напій буде ароматним, ніжним, кисло-солодким. Також цю ароматну квітку можна додати в улюблений чай: чорний, білий чи зелений. Ви отримаєте неперевершений смак та аромат.

Пелюстки півонії надзвичайно ароматні / Фото unsplash

Як засушити

Пелюстки півонії можна сушити, як у спеціальних сушарках, так і "бабусиним методом" на газеті.

З бутона півонії оберіть пелюстки та розкладіть їх на газету чи дерев'яну дошку. Помістіть їх у темне провітрюване приміщення або на вулиці в тіні. Періодично їх слід ворушити для рівномірності висушування.

У спеціальних сушарках для овочів і фруктів – також рівномірним шаром розкладіть та сушіть кілька годин.

Правила консервації

Півонії для варення можна використовувати будь-якого сорту, лише б вони не були зів’ялими. Краще за все використовувати квіти, де бутони ще не повністю розкрилися.

Якщо ви хочете, щоб варення з півоній довго не псувалося, розкладайте його у попередньо добре вимиті і простерилізовані банки.

Рецепт варення з півонії

  • Час: 1 година
  • Порцій: пів літрова банка

Неймовірний смак та аромат / Фейсбук Галини Обущак

Приготування:

  • Переберіть пелюстки та промийте, обсушіть.
  • У чашу кухонного комбайна з насадкою металевий ніж, помістіть пелюстки, разом з цукром та лимонним соком. Подрібніть усе до стану каші. Якщо у вас немає такого девайса, перетріть усі інгредієнти руками.
  • Перекладіть у сотейник та додайте воду.
  • Помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть 2 – 3 хвилини.
  • Гарячими перекладіть у стерилізовані банки та закрийте.
  • Зберігайте у холодильнику.

Коли у спеку захочеться солоденького та прохолодного, на допомогу прийде легкий рецепт полуничного морозива.