Зелень дуже ніжна та швидко реагує на зміну умов. Те, як поводитися із зеленню, має вирішальне значення. Найкращий спосіб довше залишити петрушку чи цибулю свіжою – це тримати її в прохолодному місці, інформує 24 Канал з посиланням на poradnikogrodniczy.
Цікаво Його забули цілком незаслужено: печиво "за 50 копійок" – найкращий рецепт з минулого
Як зберігати зелень?
Перш за все її варто вийняти з харчової плівки, у якій вона була на полиці магазину. Це запобіжить її "задусі", і вона не почне швидко гнити. Якщо ви знаєте, що не будете використовувати петрушку чи кріп того ж дня, їх не варто тримати в холодильнику.
Універсальний інгредієнт до будь-яких справ / Фото Unsplash
Є один перевірений спосіб, який дозволяє зберегти свіжою зелень дуже довго. Особливо це підходить для петрушки та кропу. Усе, що вам знадобиться, – це банка та вода. Наповніть банку холодною водою наполовину. Ретельно промийте весь пучок. Помістіть відокремлені гілочки в банку. Просто поставте підготовлену зелень у холодильник – там вона залишатиметься свіжою до тижня.
Як заморожувати зелень?
Надлишки петрушки чи зеленої цибулі варто заморозити, щоб потім використати для приготування супу чи інших страв, повідомляє przepisy. Висушіть зелень паперовим рушником або розстеліть її на бавовняному кухонному рушнику. Періодично перевертайте стебла, щоб вони краще висохли.
Зелень дрібно наріжте ножем – її варто зберігати в пакетах для заморожування, контейнерах або у формі кубиків льоду з водою чи оливковою олією.
Корисні підказки
Усі варять пельмені неправильно – насправді потрібно кидати їх не у кипʼяток.
А коли купуватимете мандарини, які вже зʼявляються на прилавках – скористайтеся одним із цих секретів.



