Укр Рус
9 грудня, 23:30
3

Бюджетний пляцок, який смакує на мільйон: чому всі закохуються в "День і ніч"

Основні тези
  • Пляцок "День і ніч" чудово знайомий досвідченим господиням.
  • Основні інгредієнти включають жовтки, цукор, молоко, борошно, какао, білки, ванільний цукор, чорний шоколад і молоко.

Пляцки – це головна окраса свят, але не обовʼязково витрачати на них багато часу та зусиль. Потрібного ефекту можна досягнути значно легшим шляхом.

Цей пляцок стане справжнім подарунком не лише для близьких, а й для вас, тому що допоможе не валитися з ніг після всіх приготувань, а насолоджуватися святом. 24 Канал пропонує зберегти легкий покроковий рецепт від порталу "Ням-ням за 5 хвилин".

Не пропустіть Такого не знайти у жодному магазині: імбирні пряники прозорим віконечком та цукерками

Як приготувати пляцок "День і ніч"? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти
темний шар: 
– 6 жовтків;
– 120 грамів цукру;
– 100 мілілітрів молока;
– 60 мілілітрів. олії;
– 100 грамів борошна;
– 3 ложки какао;
– 1 пакетик розпушувача;
білий шар: 
– 6 білків;
– 60 грамів цукру;
– 2 пакетики ванільного цукру;
ганаш:
– 200 грамів чорного шоколаду;
– 2 ложки молока.

Ідеальна гармонія / Скриншот з відео "На здоровʼя"

Приготування

  1. Відокремте жовтки від білків і розкладіть їх у різні миски.
  2. Жовтки збийте з цукром, влийте молоко та олію, ще раз перемішайте.
  3. Далі додайте борошно, змішане з какао та розпушувачем, і замісіть однорідну масу. Перелийте тісто на деко, застелене пергаментом, та поставте випікатися при 180 градусів приблизно 20 хвилин.
  4. Для білого шару збийте білки до густої піни, поступово всипайте цукор і ванільний цукор, збивайте, доки кристали повністю не розчиняться.
  5. Змастіть випечений корж білковою масою й поверніть у духовку ще на 15 хвилин.
  6. Розтопіть шоколад разом із двома столовими ложками молока та покрийте ним торт.
  7. Поставте охолоджуватися в холодильник приблизно на 20 хвилин.

Як правильно збивати білки? 

Правильно збиті білки – секрет ідеального пляцка. Саме тому важливо звернути увагу на кілька ключових деталей, радить портал Przepisy.

Найперше – посуд. Його варто охолодити, а використовувати краще миски з металу, міді або скла. Однак самі білки повинні бути кімнатної температури. Починайте збивати на малій швидкості, щоб розбити структуру білка, і лише через хвилину – дві підвищуйте оберти. 

Які пляцки варто спробувати? 

  • "Зимова леді" – це той смаколик, який заслуговує бути на кожному столі. 

  • А якщо вам подобаються горіхові нотки, то в пригоді стане рецепт пляцка "Ейфорія"