Радимо цьогоріч зробити помідори з чорним меленим перцем. За цим рецептом їх консервують не цілими, а половинками.

Варто спробувати Пікантна закуска на всі випадки життя: готуємо гострі огірки з кетчупом Чилі

Мариновані помідори

  • Час: 1 година
  • Порцій: 5

Приготування:

  1. Невеликі за розміром помідори ретельно помийте у проточній воді. Петрушку також сполосніть та викладіть на паперові рушники. Цибулю почистьте і наріжте кільцями.
  2. Банки заздалегідь помийте з харчовою содою та витріть.
  3. Для маринаду й каструлю насипте цукор, сіль, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Далі влийте в каструлю оцет.
  4. Помідори розріжте навпіл. Рясно посипте меленим чорним перцем.
  5. На дно кожної банки викладіть запашний перець, лавровий лист, кільця цибулі, кілька гілочок петрушки та томати розрізом донизу приблизно до середини банки. Додайте ще трохи петрушки, цибулі та ще один шар помідорів.
  6. Залийте гарячим маринадом, після чого поставте на плиту велику каструлю, на дно якої покладіть рушник. Викладіть в неї банки з помідорами, накрийте кришками, залийте теплою водою по плічка. Після закипання води стерилізуйте 4 – 5 хвилин.
  7. Потім герметично закрийте банки кришками та переверніть догори дном до повного остигання приблизно на добу. Зберігайте в темному прохолодному місці.