В Італії обожнюють пасту: щороку кожен її житель споживає майже 30 кілограмів макаронів! Серед українців цей продукт також надзвичайно популярний. Особливо його полюбляють дітки.
Читайте Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Щоб приготувати ідеальну пасту з ідеальною консистенцією, слід дотримуватися кількох простих правил. Не ігноруйте їх – і результат вас ніколи не розчарує.
Переварена паста
Помилка номер один – це переварені макаронні вироби. Тоді як їх треба, навпаки, трохи недоварювати. Перевірте рекомендований час варіння на упаковці й злийте воду з макаронів на 1 – 2 хвилини раніше. Продукт матиме правильну текстуру – аль-денте. Крім того, ви можете доготувати його у соусі.
Апетитна страва / Фото pexels
Брак солі
Варити макарони потрібно в підсоленій воді. Норма солі – приблизно 1 столова ложка солі на 1 літр води.
Цікаве поєднання / Фото pexels
Додавання макаронів у каструлю до того, як вода закипить
Закладайте макарони у воду лише тоді, як вона закипить. Інакше ризикуєте перетворити продукт на кашу, адже крохмаль із нього швидше вивільняється в прохолодній воді.
Просто та корисно / Фото pexels
Промивання макаронів після приготування
Якщо плануєте подавати макарони теплими, ні в якому разі не промивайте їх. Це змиє з них них крохмаль, і соусу не буде до чого прилипати. Промивати макарони можна лише для холодної страви, у якій вони є одним з інгредієнтів.
Легка страва, що має секрети / Фото pexels
Виливання води
Не виливайте воду, у якій варилися макарони. Крохмаль, який виділився в неї під час приготування, допоможе загустити соус і додасть йому приємного смаку.