В Італії обожнюють пасту: щороку кожен її житель споживає майже 30 кілограмів макаронів! Серед українців цей продукт також надзвичайно популярний. Особливо його полюбляють дітки.

Читайте Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Щоб приготувати ідеальну пасту з ідеальною консистенцією, слід дотримуватися кількох простих правил. Не ігноруйте їх – і результат вас ніколи не розчарує.

Переварена паста

Помилка номер один – це переварені макаронні вироби. Тоді як їх треба, навпаки, трохи недоварювати. Перевірте рекомендований час варіння на упаковці й злийте воду з макаронів на 1 – 2 хвилини раніше. Продукт матиме правильну текстуру – аль-денте. Крім того, ви можете доготувати його у соусі.

Апетитна страва / Фото pexels

Брак солі

Варити макарони потрібно в підсоленій воді. Норма солі – приблизно 1 столова ложка солі на 1 літр води.

Цікаве поєднання / Фото pexels

Додавання макаронів у каструлю до того, як вода закипить

Закладайте макарони у воду лише тоді, як вона закипить. Інакше ризикуєте перетворити продукт на кашу, адже крохмаль із нього швидше вивільняється в прохолодній воді.

Просто та корисно / Фото pexels

Промивання макаронів після приготування

Якщо плануєте подавати макарони теплими, ні в якому разі не промивайте їх. Це змиє з них них крохмаль, і соусу не буде до чого прилипати. Промивати макарони можна лише для холодної страви, у якій вони є одним з інгредієнтів.

Легка страва, що має секрети / Фото pexels

Виливання води

Не виливайте воду, у якій варилися макарони. Крохмаль, який виділився в неї під час приготування, допоможе загустити соус і додасть йому приємного смаку.