8 березня – Міжнародний жіночий день та свято весни. До святкового столу можна приготувати легкі салати з овочами, м'ясом або рибою з додаванням соусу або майонезу. Ми впевнені, що такі салати сподобаються всім.

Читайте також Рецепт домашнього майонезу від шеф-кухаря Володимира Ярославського: ресторанний варіант

Салат Мімоза

Салат Мімоза/ Фото freepik.com

  1. Для приготування салату відваріть яйця. Окремо натріть на грубій тертці білки, жовтки.
  2. Картоплю, моркву помийте, окремо у каструлі з окропом відваріть, натріть на грубій тертці. У картоплю додайте сіль, перець.
  3. Цибулю почистіть, подрібніть ножем, залийте гарячою водою, залиште на 20-25 хвилин.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Кріп, петрушку помийте, подрібніть ножем.
  6. Консерви викладіть у миску, розділіть виделкою у пюре.
  7. На листя салату за допомогою кільця, викладіть шарами: картоплю, цибулю, сардини, терті білки, кріп, петрушку, моркву, жовтки. Кожен шар змастіть майонезом, задекоруйте тертим сиром та листям петрушки.

Салат з фетою

Салат з фетою/Фото pexels.com

  1. Для приготування салату помийте томати, огірки, наріжте скибочками.
  2. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте кільцями.
  3. Фету, наріжте кубиками. Оливки розріжте навпіл.
  4. У миску викладіть листя салату, томати, огірки, сир, оливки, збризніть лимонним соком, додайте перець, оливкову олію.

Овочевий салат з яйцями

Овочевий салат/ Фото pexels.com

  1. Для приготування салату відваріть яйця у каструлі з окропом, занурте у холодну воду для охолодження, розріжте навпіл.
  2. Огірки, моркву, помийте, почистіть, наріжте кільцями.
  3. Червоноголову капусту наріжте соломкою.
  4. У миску викладіть листя салату, огірки, капусту, моркву, яйця, кукурудзу, додайте сіль, перець, оливкову олію, акуратно перемішайте.
  5. Викладіть на тарілку, зверху викладіть яйця.

Салат з авокадо

Сала з авокадо/ Фото pexels.com

  1. Ретельно помийте томати, розріжте на чотири частини.
  2. Авокадо почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
  3. У миску викладіть томати, авокадо, руколу, додайте лимонний сік, сіль, перець, оливки, оливкову олію, акуратно перемішайте.

Салат з куркою

Салату з куркою/ Фото freepik.com

  1. Для приготування салату куряче філе наріжте кубиками, обсмажте на пательні 5-10 хвилин до готовності.
  2. Помийте, почистіть авокадо від шкірки, наріжте скибочками.
  3. Помийте томати, наріжте скибочками.
  4. У мисці з'єднайте помите листя салату, додайте курятину, томати, сіль, перець, соєвий соус.
  5. Салат викладіть на тарілку. Смачного!