Тетеря або Рябко в горщику: давній рецепт смачнющої страви часів Війська Запорозького

22 лютого 2024, 23:36
Читать новость на русском

Джерело:

Etnocook

Тетеря – стародавня українська страва. Її можна їсти самостійно або подавати як гарнір.

Тетеря готується з пшона. Для заправки можна також взяти масло і за бажанням додати часник, підсмажену до золотистого кольору цибулю, свіжий кріп, зелену цибулю, домашній сир, чи терту моркву.

Варто спробувати Смажена картопля по-іспанськи: приготуйте тортилью – ця страва здивує вас простотою та смаком

Тетеря

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 склянка пшона;
– 1 склянка гречаного борошна;
– 50 мілілітрів олії;
– 4 склянки води;
– зелень, сіль до смаку.

Приготування:

  1. Пшоно дуже добре помийте, залийте двома склянками води та готуйте в закритому горщику на маленькому вогні 25 хвилин після закипання.
  2. Гречане борошно залийте двома склянками води та розколотіть до рідкого тіста, як на млинці.
  3. До приготованого пшона в горщик додайте гречане тісто, вимішайте, закрийте горщик і готуйте на маленькому вогні ще 15 хвилин.
  4. Готову тетерю заправте олією. ЇЇ можна подавати зі шпундрою, свіжими та тушкованими овочами, зеленню, м'ясом та рибою.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати рожевий салат з буряка.