Просто додайте гарбуз: готуємо домашній батон за особливим рецептом
18 жовтня 2023,
10:28
Читать новость на русском
Джерело:
Готуємо з ЮлієюЩо може бути смачнішим за домашній хліб? Мабуть, нічого. Аби переконатися в цьому, ми пропонуємо випекти осінній варіант домашньої здоби з пюре гарбуза.
Домашня випічка завжди найсмачніша, а щоб зробити її по-справжньому крафтовою – просто додайте гарбуз в хліб. У нас є рецепт батона, від якого важко відірватися після випікання.
Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити
Подавайте гарбузовий хліб до столу з маслом, сиром, або робіть з нього грінки з часником. Це неймовірно смачно та ситно.
Рецепт домашнього батона з гарбузовим пюре
- Час: 4 години
- Порції: 3
– 200 грамів запеченого гарбузового пюре;
– 700 грамів борошна;
– 250 грамів теплої води;
– 21 грам свіжих або 7 грамів сухих дріжджів;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки олії.
Приготування:
- Гарбуз запікаємо в духовці і збиваємо його блендером в пюре.
- Борошно змішуємо з сіллю, цукром та все перемішуємо до однорідної консистенції.
- Додаємо гарбузове пюре та теплу воду в якій розведені дріжджі. Далі вливаємо олію і замішуємо тісто.
- Залишаємо тісто підійматися на 1 годину, після обминаємо та залишаємо ще на пів години.
- Розділяємо тісто на три частини, приблизно про 450 грамів.
- Формуємо батони та залишаємо підійматися на 20 хвилин.
- Гострим ножем робимо надрізи і залишаємо ще на 10 хвилин.
- Випікаємо домашній хліб в розігрітій духовці при 200 градусах 30 хвилин з паром на дні духовки (просто гаряча вода у жаротривкій формі).
- Дайте хлібу вистигнути повністю, а потім нарізайте.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати гарбузовий суп до обіду чи вечері.