Улюблений смаколик з дитинства, який точно сподобається всій сім'ї – рецепт булочок з маком
15 серпня 2023,
18:33
Читать новость на русском
Джерело:
Валентина СаєнкоПухкі та солодкі булочки з маком завжди викликали у нас посмішку та приємні спогади родом з дитинства. Їх легко готувати, а їсти можна у будь-яку пору.
Булочки маком, або бабусині булочки – це проста домашня випічка, яку так люблять, як діти, так і дорослі. За цим рецептом можна також змінювати начинку – дріжджове тісто підійде і до варення з яблук чи іншого, яке є вдома.
Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть
Булочки з маком зручно брати з собою в дорогу, давати дітям до школи чи просто снідати ними зі склянкою молока.
Рецепт домашніх булочок з маком
- Час: 4 години
- Порції: 6 штук
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 15 грамів свіжих дріжджів;
– 50 грамів цукру;
– 2 яєчних жовтки;
– 150 грамів молока;
– 50 грамів вершкового масла;
– сіль.
Для начинки:
– 70 грамів маку;
– 200 грамів молока;
– 70 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Для начинки промиваємо мак, заливаємо молоком і склянкою води. Додаємо цукор і варимо на повільному вогні, протягом 1,5 – 2 години. Додаємо вершкове масло і перебиваємо все блендером. Даємо маковій масі охолонути.
- Для тіста дріжджі змішуємо з ложкою цукру, борошном і теплим молоком. Перемішуємо до однорідності і відставляємо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.
- В опару додаємо решту інгредієнтів (1 яєчний жовток, інший піде на змащування булочок) і перемішуємо до однорідності. Ставимо в тепло на годину.
- Обминаємо його і розкачуємо у прямокутник. Товщина тіста має бути приблизно 4 міліметри. Змащуємо маковою начинкою, залишивши декілька сантиметрів з краю.
- Далі скручуємо все в рулет. Нарізаємо дуже гострим ножем, викладаємо на деко з пергаментом, змащуємо жовтком.
- Запікаємо в розігрітій духовці при 180 приблизно 20 – 25 хвилин.
- Готові булочки з маком охолоджуємо та подаємо до столу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати улюблений кекс Лесі Українки.