Гомбовці – популярний десерт закарпатської кухні, який традиційно готують зі сливами. Ми пропонуємо спробувати їх з вишнями.

Читайте також Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування

Гомбовці – закарпатський рецепт

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • ️Панірувальні сухарі злегка підсмажуємо на сухій сковороді до золотистості, додаємо цукор. На 4 частини сухарів – 1 частина цукру.
  • ️Зʼєднуємо сир, цукор, сіль, розтираємо сир ложкою об стінки миски. Додаємо яйце, борошно, манку та замішуємо сирну масу. Залишаємо на 10 хвилин.
  • ️1 гомбовець – 1 велика чайна ложка сирної маси, всередину кладемо вишні.
  • ️Відварюємо гомбовці в підсоленій воді 2 хвилини від моменту спливання на поверхню. Виймаємо і додаємо шматочок масла, щоб не злиплись.
  • ️Викладаємо гомбовці на сковорідку, паніруємо в сухарях. Подаємо зі сметанкою чи йогуртом.

Смачного!