Гранола – це суміш обсмажених вівсяних пластівців, з додаванням різноманітних додатків: родзинок, журавлини, горішків. Гранола може бути як класична – без додатків тільки з медом чи цукровою пудрою, а можна приготувати її з какао, шоколадними крихтами та навіть зі згущеним молоком.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Ми обожнюємо подавати гранолу з грецьким йогуртом та свіжими ягодами чи фруктами. Якщо залити з вечора гранолу йогуртом, додати насіння чіа – вранці у вас вийде неймовірної смакоти сніданок.

Рецепт домашньої граноли з медом

Приготування:

  • Попередньо розігріваємо духовку до 160 градусів. Вкриваємо деко харчовим пергаментом.
  • З'єднуємо вівсяні пластівці з рідким медом і ретельно перемішуємо.
  • Додаємо улюблені горішки, цукати, журавлину та кокосову стружку. За бажанням можна додати трішки кокосової олії.
  • Викладаємо вівсяну суміш на деко, розрівнюємо й відправляємо до духовки на 10 хвилин.
  • Виймаємо гранолу, перемішуємо й повертаємо у духовку на 5 хвилин. Повторюємо цей процес ще двічі.
  • Важливо, щоб гранола рівномірно підсушилася, але не підгоріла.
  • Готову гранолу охолоджуємо і поміщаємо до скляної банки. Щільно закриваємо кришкою й зберігаємо в прохолодному місці, якомога далі прямих сонячних променів.

Смачного!