Як щодо східного фастфуду? Картопля кумпір – турецька страва схожа на запечену картоплю, але з особливою начинкою.
Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати
Готуватимемо щось схоже на картоплю в мундирі, але результат буде вражаючим. Її полюбляють не тільки за смак, а й за ситність страви. Картопля запікається у фользі, після чого розрізається навпіл, внутрішній вміст змішується з вершковим маслом і з сиром. Далі в таку заготовку додають різноманітні начинки: мариновані огірочки, кукурудзу, м'ясо, овочі, гриби.
Рецепт картоплі кумпір
- Час: 3 години
- Порції: 1
Приготування:
- Картоплю запікаємо у фользі приблизно 2 години при 180 градусах.
- До йогурту додаємо нарізані огірки, кріп та сіль, перемішуємо інгредієнти.
- З гарячої картоплі обережно дістаємо та прибираємо середину. Додаємо до картоплі масло та сир, робимо ніжне пюре з суміші.
- Пюре накладаємо назад в основну частину картоплі, поливаємо все це соусом та додаємо в середину бекон, ковбаски, кукурудзу та натертий сир.
- Запікаємо картоплю ще 5 хвилин при 180 градусах.
- Подаємо страву до столу гарячою.
Смачного!