Як щодо східного фастфуду? Картопля кумпір – турецька страва схожа на запечену картоплю, але з особливою начинкою.

Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

Готуватимемо щось схоже на картоплю в мундирі, але результат буде вражаючим. Її полюбляють не тільки за смак, а й за ситність страви. Картопля запікається у фользі, після чого розрізається навпіл, внутрішній вміст змішується з вершковим маслом і з сиром. Далі в таку заготовку додають різноманітні начинки: мариновані огірочки, кукурудзу, м'ясо, овочі, гриби.

Рецепт картоплі кумпір

  • Час: 3 години
  • Порції: 1

Приготування:

  • Картоплю запікаємо у фользі приблизно 2 години при 180 градусах.
  • До йогурту додаємо нарізані огірки, кріп та сіль, перемішуємо інгредієнти.
  • З гарячої картоплі обережно дістаємо та прибираємо середину. Додаємо до картоплі масло та сир, робимо ніжне пюре з суміші.
  • Пюре накладаємо назад в основну частину картоплі, поливаємо все це соусом та додаємо в середину бекон, ковбаски, кукурудзу та натертий сир.
  • Запікаємо картоплю ще 5 хвилин при 180 градусах.
  • Подаємо страву до столу гарячою.

Смачного!