12 липня,
14:24
Корисно та смачно: рецепт картопляних кульок з тунцем та сиром
Джерело:
Єлизавета ГлінськаКоли ми на дієті на особливо хочеться чогось смаженого, не надто корисного. Але завжди є вихід - можна приготувати смачну страву в духовці.
Хрусткі картопляні кульки з тунцем і сиром – відмінна страва до обіднього столу, або їх також можна подати як закуску до улюбленого соусу.
Читайте також Такого ви ще не куштували: курячі стріпси в шоколадному соусі з перцем чилі
Хрустка, золотава скоринка, яку всі так полюбляють, як у фритюрі, але готуються вони у духовці. Корисно та дуже смачно – обов'язково спробуйте!
Картопляні кульки з тунцем та сиром
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4
– 400 грамів картоплі (4 – 5 штук)
– 150 грамів тунця
– 50 грамів яйця (1 штука)
– 40 грамів твердого сиру
– 25 грамів борошна (1 ложка з гіркою)
– сіль (на смак).
Додатково:
– 50 грамів яйця (1 шт.);
– 50 грамів панірувальних сухарів.
Приготування:
- Нарізаємо невеликими шматочками тостовий хліб та підсушуємо у духовці або мікрохвильовці.
- Коли сухарі охолонуть, їх можна перебити в блендері або натерти на тертці.
- Приготуємо картопляні кульки з тунцем: варимо картоплю до готовності, зливаємо воду і робимо пюре.
- Залишаємо картопляне пюре, щоб воно повністю охолонуло.
- Натираємо холодне пюре на дрібній тертці.
- Додаємо до картоплі тунець, яйце, сир, борошно та перемішуємо.
- Якщо потрібно, додаємо трішки солі.
- Формуємо кульки з тіста.
- Занурюємо в яйце, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях та кладемо на деко з пергаментом.
- Відправляємо випікатися кульки у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашній хумус зі смаженою печінкою.