Чамп – ірландське картопляне пюре, яке готують із дрібно нарізаною зеленою цибулею та подають з великою кількістю вершкового масла.

Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Обов'язкового спробуйте такий варіант гарніру вдома, адже це не тільки смачно, а й ефектно на тарілці. А банальний варіант картопляного пюре залишіть на інший день.

Рецепт картопляного пюре чамп

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Картоплю чистимо, миємо та відварюємо у підсоленій воді.
  • Зелену цибулю дрібно нарізаємо, додаємо в молоко і відправляємо на вогонь. Доводимо майже до кипіння. Відставляємо, щоби молоко просочилося ароматами зелені.
  • Готову картоплю подрібнюємо в пюре, додаємо молоко з цибулею.
  • Додаємо у пюре трохи вершкового масла, сіль та перець.
  • Подаючи, розкладіть пюре по тарілках, у центрі зробіть заглиблення та додайте шматочки вершкового масла.

Смачного!