Літо в банці: компот із жовтої аличі на зиму – рецепт із кісточками

6 вересня 2021, 11:26
Читать новость на русском

Джерело:

Рецепти

Узимку так приємно смакувати ароматними літніми напоями! Один із наших фаворитів – компот з аличі. Рецепт швидкий та легкий, особливі кулінарні навички вам не знадобляться.

Готується він із кісточками, тож процес займе у вас мінімум часу. Не пропустіть нагоди – зробіть смачний компот з аличі на зиму!

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Рецепт компоту з аличі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1


Компот з аличі / Фото Рецепти

Інгредієнти на 3 літрову банку:
 – 1 кг аличі;
 – 150 г цукру;
 – 3 л води;
 – на кінчику ножа лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Ретельно простерилізуйте банки.


Компот з аличі / Фото Рецепти

  1. Помийте аличу й просушіть на рушнику.

Читайте також Мастер Шеф 11 сезон 2 випуск: перші чорні фартухи та підступні "зливи" конкурентів учасниками

  1. Наповніть кожну банку аличею на ⅓. 


Компот з аличі / Фото Рецепти

  1. Всипте до банки лимонну кислоту та цукор.


Компот з аличі / Фото Рецепти

  1. Воду закип'ятіть і тонкою цівкою залийте нею аличу в банці.
  1. Закрийте банку з компотом кришкою, переверніть догори дном і обгорніть теплим рушником.


Компот з аличі / Фото Рецепти

  1. Залиште компот охолонути при кімнатній температурі.
  1. Зберігайте компот з аличі в темному, прохолодному місці протягом 6 місяців.

Смачного!

Також з аличі можна приготувати ароматне варення та пікантний соус до м'яса – ткемалі. Ваша родина буде в захваті!