Літо в банці: компот із жовтої аличі на зиму – рецепт із кісточками
Джерело:
РецептиУзимку так приємно смакувати ароматними літніми напоями! Один із наших фаворитів – компот з аличі. Рецепт швидкий та легкий, особливі кулінарні навички вам не знадобляться.
Готується він із кісточками, тож процес займе у вас мінімум часу. Не пропустіть нагоди – зробіть смачний компот з аличі на зиму!
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Рецепт компоту з аличі
- Час: 30 хвилин
- Порції: 1
Компот з аличі / Фото Рецепти
– 1 кг аличі;
– 150 г цукру;
– 3 л води;
– на кінчику ножа лимонної кислоти.
Приготування:
- Ретельно простерилізуйте банки.
Компот з аличі / Фото Рецепти
- Помийте аличу й просушіть на рушнику.
Читайте також Мастер Шеф 11 сезон 2 випуск: перші чорні фартухи та підступні "зливи" конкурентів учасниками
- Наповніть кожну банку аличею на ⅓.
Компот з аличі / Фото Рецепти
- Всипте до банки лимонну кислоту та цукор.
Компот з аличі / Фото Рецепти
- Воду закип'ятіть і тонкою цівкою залийте нею аличу в банці.
- Закрийте банку з компотом кришкою, переверніть догори дном і обгорніть теплим рушником.
Компот з аличі / Фото Рецепти
- Залиште компот охолонути при кімнатній температурі.
- Зберігайте компот з аличі в темному, прохолодному місці протягом 6 місяців.
Смачного!
Також з аличі можна приготувати ароматне варення та пікантний соус до м'яса – ткемалі. Ваша родина буде в захваті!