Пиріжка з вишнями – популярний десерт з мережі фастфуду, але їх також можна приготувати вдома. У нас є перевірений рецепт.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Пиріжки з вишнями

  • Час: 4 години
  • Порції: 8 – 10 штук

Приготування:

  • Змішуємо сіль з борошном, додаємо воду (окріп), горілку та рослинну олію. Замішуємо тісто силіконовою лопаткою, а потім руками, 3 – 4 хвилини.
  • Обертаємо тісто харчовою плівкою та лишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  • Знімаємо плівку та вимішуємо ще 2 – 3 хвилини.
  • Обертаємо тісто харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 2 години.
  • Для начинки змішуємо в сотейнику всі інгредієнти: вишню, цукор, кукурудзяний крохмаль.
  • Ставимо на плиту та постійно помішуючи заварюємо начинку. Вона має прокипіти 1 хвилину.
  • Знімаємо сотейник з плити та перекладаємо начинку в іншу миску і залишаємо охолоджуватись.
  • Розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 міліметри.
  • Викладаємо вишневу начинку.
  • Змочуємо водичкою проміжки між тістом.
  • Накриваємо начинку тістом та розрізаємо на шматочки.
  • Беремо один пиріжок і виделкою защіплюємо краєчки.
  • Смажимо пиріжки з двох сторін на добре розігрітій олії.
  • Готові пиріжки перекладаємо на паперовий рушник.

Смачного!