Цукрова кукурудза – улюблені ласощі як дорослих, так і малих. Її можна відварити, запекти, або навіть приготувати на пару.

Читайте також Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом

24 канал підготував два рецепти з молодою цукровою кукурудзою, які точно стануть вашими улюбленими.

Рецепт запеченої кукурудзи зі спеціями

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 5 – 6

Приготування:

  • Зріжте з качанів кукурудзи кінці, розріжте її навпіл. Обов'язково зніміть волосся та листки, якщо такі є на качані.
  • У окремій мисці змішайте м'яке вершкове масло всі вище перелічені спеції та ретельно перемішайте до однорідної маси. Отриманим маринадом рясно змастіть качани кукурудзи (можна використовувати пензлик).
  • Викладіть їх кожен окрему у шар фольги для запікання та щільно загорніть.
  • Запікайте все при 180 градусах 40 хвилин або при 200 градусах – 30 хвилин.
  • Спеції можна давати на власний смак, або можна взагалі без них. Сіль при подачі за бажанням.

Смачного!

Рецепт вареної цукрової кукурудзи

  • Час: 1 година 30 хвилин

Приготування:

  • Молоду кукурудзу чистимо, лушпиння складаємо на дно каструлі в якій будемо її варити. Зверху викладаємо кукурудзу.
  • Якщо кукурудза не вміщається вся – поламайте її на половинки, від цього нічого не змінюється. Вона буде така ж соковита.
  • Головний секрет – залити кукурудзу кипʼятком. Ні в якому разі не холодною водою, аби не була твердою.
  • Як залили кипʼятком притисніть її чимось важким (тарілкою). Далі варіть 15 хвилин, вимкніть вогонь і дайте годину настоятися.
  • Готову кукурудзу смакуємо з сіллю і маслом.

Смачного!