Цукрова кукурудза – улюблені ласощі як дорослих, так і малих. Її можна відварити, запекти, або навіть приготувати на пару.
Читайте також Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом
24 канал підготував два рецепти з молодою цукровою кукурудзою, які точно стануть вашими улюбленими.
Рецепт запеченої кукурудзи зі спеціями
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 5 – 6
Приготування:
- Зріжте з качанів кукурудзи кінці, розріжте її навпіл. Обов'язково зніміть волосся та листки, якщо такі є на качані.
- У окремій мисці змішайте м'яке вершкове масло всі вище перелічені спеції та ретельно перемішайте до однорідної маси. Отриманим маринадом рясно змастіть качани кукурудзи (можна використовувати пензлик).
- Викладіть їх кожен окрему у шар фольги для запікання та щільно загорніть.
- Запікайте все при 180 градусах 40 хвилин або при 200 градусах – 30 хвилин.
- Спеції можна давати на власний смак, або можна взагалі без них. Сіль при подачі за бажанням.
Смачного!
Рецепт вареної цукрової кукурудзи
- Час: 1 година 30 хвилин
Приготування:
- Молоду кукурудзу чистимо, лушпиння складаємо на дно каструлі в якій будемо її варити. Зверху викладаємо кукурудзу.
- Якщо кукурудза не вміщається вся – поламайте її на половинки, від цього нічого не змінюється. Вона буде така ж соковита.
- Головний секрет – залити кукурудзу кипʼятком. Ні в якому разі не холодною водою, аби не була твердою.
- Як залили кипʼятком притисніть її чимось важким (тарілкою). Далі варіть 15 хвилин, вимкніть вогонь і дайте годину настоятися.
- Готову кукурудзу смакуємо з сіллю і маслом.
Смачного!