Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився своїм перевіреним рецептом. З ним все точно вийде чудово.

Буде смачно Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Рецепт панетоне з начинкою

  • Час: 8 годин
  • Порції: 2 штуки

Приготування:

  1. ️За 24 години або на ніч зробіть опару. З'єднайте 70 грамів води, 70 грамів борошна і 2 грами сухих дріжджів, все добре перемішайте і накрийте плівкою. Цукати залийте коньяком і теж накрийте плівкою.
  2. У день приготування змішайте 200 грамів ледь теплого питного йогурту, 12 грамів сухих дріжджів, 135 грамів опари, 200 грамів борошна. Все добре перемішайте й залиште на 1 – 2 години добре підійти.
  3. Додайте 220 грамів борошна та 135 грамів жовтків, усе добре замісіть. Далі додайте цукор, сіль та вимішуйте тісто близько 5 хвилин, поки не розчиниться цукор. Після цього додайте секретний інгредієнт – ефірну олію лимона. Знову вимісіть тісто.
  4. Додайте вершкове масло кімнатної температури за 4 рази, вимішуючи близько 4 хвилин.
  5. Вийміть тісто на стіл, легенько розтягніть, висипте замочені цукати та складіть тісто в 4 рази. Дайте добре підійти, розділіть на 2 паски. Кожен шматок знов розтягніть і складіть у 4 рази.
  6. Помістіть тісто у форму, змащену маслом, і поставте в тепле місце. Поряд поставте склянку окропу, щоб було волого. Дайте підійти в 4 рази.
  7. Духовку нагрійте до 180 градусів, паску злегка надріжте, змастіть яйцем і покладіть зверху шматочок масла. Відправляємо паску в духовку на 15 хвилин. На дно духовки налийте склянку окропу. Далі при 145 градусах випікайте ще 45 хвилин.
  8. Вийміть панетоне, прикріпіть нитку на дно форми й підвісьте її охолонути до гори дном.
  9. Змішайте крем-сир з банкою вареного згущеного молока. У пасочці виріжте серединку, обережно вийміть ложкою м’якуш і покладіть туди половину начинки, після чого закрийте "кришечкою".
  10. Зверху прикрасьте меренгою і прикрасами. Зберігайте готову паску в холодильнику не більше ніж 5 днів.