Огірки з кетчупом – особливо вдале комбо: хрустка текстура, ніжний смак з кислинкою. Готуйте одразу подвійну порцію, адже їх ніколи не буває забагато.

До теми Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими

Огірки з кетчупом на зиму

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 5 літрових банок

Приготування:

  1. Огірки вимийте та залийте холодною водою на 4 години, періодично її міняючи.
  2. Банки і кришки помийте й простерилізуйте зручним для вас способом.
  3. На дно банок викладіть почергово нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2 – 3 лаврові листки, 5 – 6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
  4. Далі у банки, обов'язково щільним рядом викладіть огірки.
  5. Залийте киплячу воду, закрийте кришками й залиште на столі на 20 хвилин. Як мине вказаний час, вилити охололу воду.
  6. Приготуйте розсіл: у невелику каструлю влийте 6 стаканів окропу, додайте 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, томатний кетчуп "Чилі" та 1 стакан оцту. Все перемішайте та виставіть на вогонь. Доведіть суміш до закипання.
  7. Отриманим розсолом залийте огірки й закрийте банки.
  8. Укутайте банки з огірками ковдрою до охолодження.