Окрім соковитого шашлику, запеченої картоплі на мангалі можна приготувати ароматні овочі: печериці, солодкі перці, баклажани чи кабачки.

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Аби свято вдалося, а готувалося без труднощів – скористайтеся рецептами запечених на мангалі овочів, адже це не тільки смачно, а й корисно.

Для мангала у червні чудово підійде сезонна спаржа, молода картопля, гриби. В липні-серпні сміло можна смажити баклажани, кабачки, цукіні, солодкі перці.

Рецепт запечених овочів на мангалі

  • Час: 20 хвилин

Приготування:

  • Ретельно миємо та очищаємо за необхідністю овочі від шкірки та насіння. Нарізаємо великими шматочками, або залишаємо їх цілими. Цукіні та баклажани можна нарізати середніми скибками.
  • Змішуємо олію, або майонез, з вичавленим часником, сіллю та сухими спеціями. Змащуємо маринадом овочі та викладаємо на решітку.
  • Смажимо на мангалі від 10 – 20 хвилин, в залежності від овочів.
  • Подаємо з улюбленим соусом, або до картоплі.

Смачного!