Їх вийде багато. Тому вам точно вдасться пригостити усіх близьких.

Буде цікаво Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень

Рецепт великодніх пасок на літрі молока

  • Час: 5 годин 20 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Змішайте в мисці 10 яєць, 3 жовтки та цукор, щоб не було піни.
  2. В іншій мисці змішайте тепле молоко і дріжджі. Додайте розтоплене масло і перемішайте.
  3. Влийте цю суміш до збитих яєць і знову добре перемішайте. Накрийте кришкою або рушником і залиште у теплому місці на 2 години.
  4. Потім потроху додайте в опару просіяне борошно і перемішайте тісто ложкою. Додайте ванільний цукор, сіль та коньяк.
  5. Далі ретельно вимішайте тісто руками, накрийте його рушником і знову поставте на 2 години у тепле місце. Воно має збільшитися вдвічі.
  6. Поки тісто підходить, можна приготувати сухофрукти та яєчну глазур. Сухофрукти залийте окропом на 20 хвилин, видавіть зайву воду та додайте в тісто, коли воно підійде.
  7. Знову вимісіть тісто руками. Наповніть змащені маслом форми. Залиште тісто ще на 40 хвилин.
  8. Випікайте паски у розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, а потім ще близько 40 хвилин за температури 170 градусів.
  9. Готові паски дістаньте, дайте їм трохи охолонути та прикрасьте на власний смак.