Український шеф-кухар колумбійського походження, експерт кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом перевіреної паски на Великдень.

Читайте також Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу

Рецепт від шеф-кухаря на жовтках, з родзинками та рум'яною скоринкою. Особливістю паски від Ектора Хіменеса-Браво є додавання до тіста апельсинового соку. Спробуйте, вам сподобається.

Рецепт паски від Ектора

  • Час: 4 години
  • Порції: 3 штуки

Приготування:

  • Заливаємо сухофрукти апельсиновим фрешем, додаємо міцний алкоголь та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо.
  • Готуємо опару. У тепле молоко висипаємо дріжджі та цукор, перемішуємо та ставимо в тепле місце на 7 – 10 хвилин до утворення густої дріжджової шапочки.
  • В окремій мисці збиваємо жовтки із сіллю, цукром та ванільним цукром до пишної світлої маси. Додаємо розм’якшене вершкове масло і цедру апельсина, добре збиваємо.
  • В масу додаємо опару, що підійшла, і перемішуємо.
  • Далі частинами вводимо борошно, просіяне, замішуємо лопаткою, тісто виходить як густа сметана. Накриваємо та ставимо в тепле місце на 40 – 60 хвилин до збільшення 2 рази.
  • Додаємо сухофрукти, перемішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі ще на 30 – 40 хвилин.
  • Форми для випічки змащуємо олією. Готове тісто розкладаємо по формах (форму заповнюємо тістом на 1/3 ) і залишаємо в теплі для підйому на 1 годину.
  • Випікаємо паски в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 15 хвилин, далі зменшуємо температуру до 160 та випікаємо ще 15 хвилин. Після 20 хвилин можна накрити паски фольгою, щоб не підгорів верх. Готовність перевіряємо сухою зубочисткою.
  • Для глазурі білки та цукор ставимо на водяну баню, перемішуємо до розчинення пудри.
  • Збиваємо меренгу на повільній швидкості міксером, поступово збільшуючи її та додаючи пудру.

Смачного!