Укр Рус
19 грудня, 23:10
3

Залишиться вологим та насиченим навіть наступного дня: рецепт пирога "Ірландська кава"

Основні тези
  • Пиріг "Ірландська кава" приємно дивує навіть досвідчених господинь.
  • Для якісної випічки рекомендується використовувати какао-порошок зі 100% какао без додавання цукру та стабілізаторів.

Цей особливий пиріг не потребує складних інгредієнтів та маніпуляцій, смак просто неземний. Це той випадок, коли випічка однаково добре смакує і теплою та навіть на наступний день – можна ласувати, нікуди не кваплячись.

Цей пиріг виходить вологим та ароматним. Романтичний вечір, домашнє свято чи Новий рік – він пасує до будь-якого столу, повідомляє 24 Канал з посиланням на Shuba. І головне – у вас залишиться ще багато сил та натхнення. 

Цікаво Не звичні картопля та капуста: молдавські вареники з оригінальною начинкою на Різдво 

Як приготувати пиріг "Ірландська кава"? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4 

Інгредієнти
– 190 грамів пшеничного борошна; 
– 1 чайна ложка розпушувача; 
– 40 мілілітрів соняшникової олії; 
– 80 мілілітрів молока; 
– 2 курячі яйця; 
– 40 грамів вершкового масла; 
– 40 мілілітрів темного рому; 
– 45 грамів какао-порошку; 
– 1 чайна ложка розчинної кави; 
– 150 грамів цукру; 
– 130 мілілітрів окропу; 
– 0,5 чайної ложки харчової соди; 
– 20 грамів кокосової стружки; 
– 15 мілілітрів соняшникової олії для змащування форми. 

Чудовий десерт до чаю / Фото epicurious

Приготування: 

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів у режимі "верх-низ", форму для випікання змастіть соняшниковою олією. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану.
  2. У глибокій мисці з’єднайте борошно, какао-порошок, цукор, соду та розпушувач і ретельно перемішайте вінчиком.
  3. В окремому посуді змішайте молоко, соняшникову олію, ром і яйця, після чого влийте розтоплене масло й знову перемішайте.
  4. Поєднайте суху й рідку суміші, розмішайте до однорідності, щоб не залишилося грудочок.
  5. Розчинну каву залийте окропом і, поки вона ще гаряча, влийте у тісто, знову добре перемішавши вінчиком – маса має вийти рідкою, схожою на тісто для млинців, і стікати цівкою.
  6. Перекладіть тісто у форму, злегка стукніть нею об стіл, щоб поверхня вирівнялася, та випікайте близько 50 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.
  7. Якщо вона виходить вологою, залиште пиріг у духовці ще на 5 – 7 хвилин.
  8. Готову випічку трохи охолодіть, посипте кокосовою стружкою. За бажанням подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Яке какао підходить для випічки?

Незалежно від того, який вид какао-порошку ви купуєте, завжди перевіряйте етикетку, щоб переконатися, що він виготовлений зі 100% какао. Цукру в складі також бути не повинно, пише Еpicurious

Стабілізатори чи інші додаткові складники натуральному какао не потрібні. Тож якщо список інгредієнтів на упаковці довгий – краще обирати іншу продукцію. 

Що ще солоденького приготувати? 

  • Приготуйте маковий пляцок – про нього завжди відгукуються з особливим захватом. 

  • А ще можна занурити всіх у дитячі спогади та подати "Бите скло" у вафельних коржах.