Він не потребує складних технік, але має ефектний вигляд та глибокий, збалансований смак, інформує 24 Канал з посиланням на SHUBA.

Читайте також Яблучний пиріг на сковороді: готуємо ніжний десерт без духовки

Як приготувати медово-маковий пляцок

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти для основи:
– 2 яйця;
– 75 грамів цукру;
– 150 грамів масла;
– 330 грамів борошна;
– 12 грамів розпушувача.
Для сирного шару:
– 700 грамів кисломолочного сиру;
– 3 яйця;
– 150 грамів цукру;
– 50 грамів меду;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
– 150 грамів маку.

Приготування:

  1. Залийте мак окропом, проваріть його 15 – 20 хвилин, після чого злийте воду та дайте маку трохи охолонути.
  2. Змішайте цукор з яйцями, додайте розтоплене вершкове масло та ретельно перемішайте. Всипте борошно з розпушувачем і замісіть м’яке, однорідне тісто.
  3. Застеліть форму пергаментом. Викладіть тісто, рівномірно розподіліть його по дну та сформуйте невеликі бортики.
  4. Перебийте сир з яйцями, цукром, медом і ванільним цукром до гладкої маси. Додайте крохмаль і відварений мак, акуратно перемішайте.
  5. Вилийте начинку на підготовлену основу. Випікайте пиріг при температурі 170 °C протягом 45 – 50 хвилин. Після випікання дайте йому повністю охолонути або поставте в холодильник на 1 – 2 години.

Чим можна замінити яйця

Якщо у вашому холодильнику раптом не виявилося яєць, це не привід відмовлятися від приготування випічки. Адже існує декілька простих альтернатив, пише портал Pysznosci.

Зокрема, крохмаль – варто лише змішати його з такою ж кількістю води. Також підійде бананове пюре, яке додасть і необхідної клейкості, і солодкості.

Чим ще здивувати своїх рідних?

  • Приготуйте на Різдво традиційні пампухи – вони зникнуть зі столу за хвилину.

  • Також вам неодмінно сподобається пляцок "Пані Валевська", який можна швидко та легко приготувати за рецептом Лілії Цвіт.