Маринад не тільки надає м'ясу ніжності та соковитості, але й вбирає в себе всі аромати, створюючи незабутнє поєднання смаків. Дізнайтеся, як маринувати ребра для BBQ, щоб вони вийшли м'якими, соковитими та неймовірно смачними.
Цікаво Ресторанний рівень: як правильно чистити обробну дошку – секрет шефів
Ребра на грилі
- Час: 2 години
- Порцій: 4
Насолода з гриля / Фото unsplash
Приготування:
- Зніміть плівку з ребер, ретельно натріть їх сіллю та спеціями, щоб смак був насиченим.
- На робочу поверхню викладіть фольгу, а поверх неї – шар пергаментного паперу.
- Розмістіть ребра на пергаменті та щільно загорніть.
- Якщо використовуєте мангал, дочекайтеся, коли дрова перетворяться на вугілля, та томіть ребра близько 1 – 1,5 години залежно від їх розміру.
- У духовці: так само загортайте ребра у фольгу і запікайте на 180 градусів протягом 1 – 1,5 години.
- Приготування глазурі: змішайте соус барбекю, кетчуп, мед та гірчицю.
- Вийміть ребра з фольги, покладіть на решітку та змастіть їх приготованим соусом з обох сторін.
- Обсмажуйте, доки соус не підрум'яниться, потім нанесіть соус знову та повторіть процес обсмаження для формування хрусткої скоринки.
- Робіть це 2 – 3 рази. Готуйте приблизно 20 – 30 хвилин.
- У духовці: відкрийте фольгу, змащуйте ребра глазур'ю та смажте в режимі гриль 20 хвилин при 200 градусів, періодично перевертаючи.
- Коли на ребрах утвориться апетитна скоринка – вони готові до подачі.