Ці консерви готуються у скляних банках в духовці. Рецепт зручний для переробки великого об'єму свіжої риби.

Варто спробувати Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Рибні консерви в олії в домашніх умовах

  • Час: 5 годин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Почистьте тушки від луски, голів та нутрощів. Добре промийте, наріжте шматочками, перекладіть в глибокий посуд, посипте сіллю та перемішайте.
  2. По чистих сухих банках розкладіть горошки перцю та лаврові листи. Туди ж компактно складіть шматочки риби.
  3. Деко застеліть рушником і на нього налийте невелику кількість води. Потім на деко поставте банки з рибою.
  4. У чистих кришках для закатування видаліть всі гумки, щоб в духовці вони не стали жорсткими.
  5. Банки з рибою прикрийте кришками та поставте в духовку на годину при 110 градусах. Через годину температуру духовки треба збільшити до 150 градусів і томити консерви ще одну годину.
  6. Після цього в кожну банку налийте по 50 мілілітрів олії й до верху банок долийте чистої води. Залиште консерви з маслом готуватися за тієї ж температури ще протягом 2 годин.
  7. Після закінчення процесу приготування банки з консервами варто герметично закрити кришками з гумками.