Рогалики з повидлом, як у дитинстві

3 вересня 2023, 09:26
Читать новость на русском

Ще з дитинства ми пам'ятаємо хрумкі та ніжні рогалики з повидлом, які готувала бабуся. Чому б знову не поринути в ті часи, та не скуштувати домашньої випічки, але вже приготованої власноруч.

Рогалики – одна з найпопулярніших домашніх випічок. Їх здавна готують в українській кухні, особливо відомий рецепт з рожею.

Читайте також Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати

Також смачними будуть рогалики з горішками, або домашнім повидлом. Яким: сливовим, полуничним, персиковим, вишневим, чи іншим – обирати вам!

Рецепт рогаликів з повидлом

  • Час: 2 години
  • Порції: 20 штук
Інгредієнти для тіста:
 – 150 грамів охолодженого вершкового масла;
 – 150 грамів сметани;
 – 350 грамів борошна;
 – дрібка солі;
 – ваніль.
Для начинки:
 – домашнє повидло;
 – горіхи (за бажанням).

Приготування:

  • Просіюємо борошно, додаємо охолоджене вершкове масло, сіль, ваніль і швиденько перетираємо у крихту.
  • Додаємо охолоджену сметану, замішуємо тісто спочатку ложкою, потім швиденько рукою формуємо у кульку, довго місити не потрібно.
  • Ділимо тісто на чотири частини, формуємо кульки і кладемо під плівку в холодильник на одну годину.
  • Дістаємо кульку, розкатуємо тісто в коло, ділимо на вісім частин. Додаємо начинку і закручуємо рогалики.
  • Випікаємо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 – 25 хвилин️.
  • Готові рогалики викладаємо, щоб застигли і щедро обвалюємо у цукровій пудрі.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати сирну запіканку з макаронами та родзинками, як з дитячого садочку.